Dr Maier Marius – Povestea din spatele zâmbetului

Din Brașov în Germania, până în America și înapoi, am călătorit prin lume pentru a aduce zâmbete sănătoase. Acum, la propria mea clinică, văd în fiecare zâmbet o poveste unică.
Dr Marius Maier stomatolog

Bună, sunt Dr. Marius Maier. Ca medic dentist, sunt alături de pacienții mei ca să obțină zâmbete frumoase și sănătoase care să dureze o viață. Simt că aceasta este menirea și superputerea mea. Dar până acolo, m-am gândit că ai putea fi interesat să îl cunoști și pe omul Marius Maier. Fiecare dintre noi avem o poveste de viață, iar astăzi îți împărtășesc puțin din a mea.

Unde am crescut

Nepot de preot ortodox, m-am născut în 1981 în Mediaș, județul Sibiu, iar când aveam 3 ani, părinții mei s-au mutat în Brașov. Copilăria frumoasă mi-am petrecut-o aici, aici am urmat Școala Generală Nr. 5 și aici am legat prietenii de suflet care mă împlinesc în continuare.

Unde am trăit

După ce am absolvit liceul de Informatică din Brașov, am plecat să studiez Stomatologia la Cluj. Pe timpul facultății am avut ocazia să ajung în America prin programul Work and Travel. Au fost în total 6 luni petrecute în Lake Tahoe, la granița dintre California și Nevada. Serviciul de acolo a însemnat printre altele să numar banii unui casino renumit. E interesant sa numeri 1 milion de dolari, cash.

La absolvirea facultății, în anul 2007, am revenit în Brașov, unde am început să lucrez ca și medic dentist. Au urmat 2 ani de masterat în București care au completat nevoia mea de a oferi un pic mai mult decât se așteaptă de la noi. Am cunoscut-o apoi pe actuala soție și am plecat la Târgu Mureș unde ea era studentă.

Din dorința de evoluție personală și profesională, drumul meu a mers mai departe și am ajuns în Stuttgart, Germania, unde am lucrat 2 ani ca și medic dentist. Atitudinea tehnică, corectitudinea și grija față de oameni, ca și cultură a lor, s-au mulat foarte bine personalității mele și mi-au completat evoluția. Să lucrez în Germania mi-a deschis noi orizonturi, am apreciat perspective pertinente și mi s-a confirmat, din nou, că, deși, suntem cu toții diferiți, atunci când vine vorba de programarea la dentist avem așteptări și nevoi similare.

Cu dorința de a oferi înapoi din ceea ce am devenit, am revenit acasă, în Brașov. După colaborări la mai multe clinici, cu ajutorul lui Dumnezeu, al părinților și al soției, am reușit să deschid propria clinică unde îmi doresc să continui să contribui cu propria viziune celor care mi-au acordat încrederea de-a lungul anilor și, bineînțeles, celor care mi-o vor acorda de acum înainte.

Viziunea mea este că a fi medic este mai mult decât a îi rezolva pacientului un disconfort fizic; este vorba, în primul rând, de a crea conexiune cu oamenii, de a le ințelege nevoile și de a le purta de grijă atât fizic, cât și emoțional.

Sunt bucuros să simt evoluția, să descopăr zi de zi noi moduri de a fi uman și implicat în a face bine, sau cel puțin în a încerca din răsputeri. Sunt recunoscător momentelor mai dificile, experiențelor stimulante, pacienților mei și, nu în ultimul rând, tuturor celor de la care am avut mereu de învățat câte ceva.

Unde mi-am făcut studiile

Școala Generală Nr. 5 Brașov (am fost la secția germană),
Liceul de Informatică „Grigore Moisil” Brașov (am obtinut atestatul de Ajutor Programator),
Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca (am obtinut titlul de Doctor medic stomatolog), promotia 2007
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București (Master în endodonție – tratamentele de „nerv”)
Competență în Implantologie și Laser Dentar – Germania

Articole publicate

În afară de cursurile anuale de educație medicală continuă pe care fiecare medic este obligat să le facă pentru a-și menține dreptul de liberă practică, am publicat într-o revistă de specialitate destinată medicilor, articolul “Variabilitatea interobservator în diagnosticul periodontitei periapicale prin evaluarea radiografică panoramică”.

Superputerea mea specială: să aduc zâmbetul pe buze