am impresia ca mi se misca dintii

Ce fac dacă am impresia că mi se mișcă dinții?

Salut, prieteni ai sănătății dentare!

Îmi simt dinții cumva mai mobili…

De multe ori, simțim o ușoară mișcare a dinților, iar acest lucru poate ridica întrebări și neliniști. Însă să știi că nu ești singurul/a care a experimentat acest lucru și, mai important, există soluții și răspunsuri la această problemă.

De ce se întâmplă asta?

Sentimentul că dinții tăi se mișcă poate avea diverse cauze, de la probleme parodontale până la factori precum pierderea densității osoase sau traumele dentare. Este crucial să identifici rapid sursa problemei pentru a preveni complicații ulterioare.

Este posibil ca dinții tăi să se miște dacă au fost afectați de o problemă de sănătate orală, cum ar fi o carie sau o infecție, sau dacă au fost slăbiți de la o procedură dentară precum extragerea unui dinte sau realizarea unei proteze dentare. De asemenea, dacă ai obiceiul de a mușca obiecte dure sau de a-ți presa în mușcătură dinții, acest lucru poate slăbi țesuturile care țin dintii în poziție și poate cauza o mișcare a dinților. Dinții se pot de asemenea mișca dacă au fost suprasolicitați, de exemplu, dacă ai mestecat alimente tari sau ai suferit un traumatism la nivelul maxilarului.

Ce Pot Face În Această Situație?

Primul pas este să consulți un medic dentist pentru o evaluare adecvată. Prin examinarea clinică și, eventual, prin investigații suplimentare, medicul dentist poate identifica problema și poate recomanda un plan de tratament personalizat.

Păstrează-ți Zâmbetul Sănătos!

Indiferent de cauza senzației de mobilitate a dinților, există întotdeauna opțiuni de tratament și măsuri preventive pe care le poți lua pentru a-ți menține sănătatea dentară. Respectă recomandările medicului dentist și fii consecvent în îngrijirea orală de zi cu zi.

Întrebări sau Nelămuriri?

Dacă ai nevoie de sfaturi personalizate sau ai întrebări despre sănătatea ta dentară, nu ezita să mă contactezi online. Sunt aici să te ajut și să-ți ofer răspunsurile de care ai nevoie!

Apasă “Întreabă online” în meniul de sus!

Cu Sinceritate și Experiență,

Dr. Marius Maier, doctor-medic dentist

Share your love